Bright ground floor living area extension

It’s such a pleasure to be asked to do more work by an existing client.  We returned to a Bure Park property, where we installed a Precision Kitchen a few years ago, with a new brief to extend their living space (leaving the kitchen as it is!).

This Bicester project involved widening the patio door opening at the back of the house, and building a lean-to style extension with a warm roof to add a bright living area to the existing kitchen and dining room space.

We wanted to ensure the brickwork and corner profiles were an exact match, and we sourced the same porcelain floor tiles for the internal flooring too.  This is such an important detail of an extension project – continuation of materials is absolutely essential for a precision finish.

The internal wall from the kitchen follows through into the extension, which opens up to a roof with velux windows and white uPVC french doors into the garden.