Dining area extension & garden landscaping

Our Bicester clients were keen to extend their dining space, to add light to this room, and provide a bit more space to enable them to enjoy their existing Precision Kitchen!

Their two dogs are precious members of their family, so they wanted to adapt the garden space at the same time, to make it more practical for all the family to use.

We built out the back of the kitchen area, beyond the existing patio doors, within the permitted development provisions. 

It is straightfoward to optimise natural light in the room with a vaulted roof to apex which incorporates four velux windows, and three bifold anthracite doors to finish the room.

The brighness of the room is enhanced for evenings and winter, with spotlights in the centre of the apex.  Heating was fitted underfloor before the tiling was laid. 

The new dining area is ready for decorating!

The garden space is transformed, with a gazebo, artificial grass, and a tiled walkway finished with slate aggregate. 

New fencing with a raised border sets the space off beautifully, ready for the weather to turn and summer to arrive.